Tussenschoolse en naschoolse opvang

Op de 2e Daltonschool kennen we twee vormen van opvang: de tussenschoolse opvang (TSO), ook wel "de overblijf" genoemd, en de naschoolse opvang (NSO) welke wordt verzorgd door een aantal NSO-organisaties buiten de school.

Tussenschoolse opvang  (de overblijf)

In de middagpauze kunnen kinderen gebruik maken van de tussenschoolse opvang (TSO) welke binnen de school wordt georganiseerd. Het is niet verplicht gebruik te maken van de TSO, maar in de praktijk blijven vrijwel alle kinderen van onze school op school tijdens de middagpauze. De middagpauze is voor de groepen 1 t/m 4 van 11.45 tot 12.45 uur en voor de groepen 5 t/m 8 van 12.00 tot 13.00 uur. Tijdens de TSO wordt er gegeten en gedronken (het eten wordt van huis meegenomen, voor melk en/of water zorgt de school) in de eigen klas en daarnaast tussen de 30 en 45 minuten buiten gespeeld.

De TSO is onder begeleiding van TSO-medewerkers die onder leiding staan van de TSO-coördinator, Mary-Ann van Leeuwen (06-10731006 of  tso@2edalton.nl). Daarnaast is er vanaf groep 3 elke middagpauze een aantal pedagogisch medewerkers van CompaNanny aanwezig die verschillende creatieve en spelactiviteiten voor de kinderen verzorgen.

Tijdens de TSO zijn er ook andere activiteiten zoals de Schaakclub, de LEGO-club en de Techniek-club. Deze clubs maken gebruik van ruimtes binnen de school maar de ouders betalen hier apart voor. De organisatie van deze activiteiten ligt ook bij deze externe partners.

De bijdrage voor de TSO is € 180,- per jaar voor kinderen in groep 1/2. Vanaf groep 3 zijn de kosten € 245,- per jaar. De kosten vanaf groep 3 zijn hoger omdat vanaf deze groep de pedagogisch medewerkers van CompaNanny worden ingezet.

De financiën van de TSO worden geregeld door Suzanne Goubitz: administratie@2edalton.nl

Naschoolse opvang (NSO)

Voor de opvang na schootijd werken wij samen met diverse externe naschoolse opvangorganisaties. Zij halen de kinderen op vanuit school en daarna vindt de opvang plaats op hun eigen locatie. Wij werken samen met:

Het Kinderhonk (Villa Vondel)

Naschoolse opvang op alle schooldagen tot 19.00 uur.

Waldeck Pyrmontlaan 23

1075 BT Amsterdam

www.hetkinderhonk.nl/villa-vondel.html

Smallsteps Kinderopvang

Naschoolse opvang op alle schooldagen tot 18.30 uur.

Hygiëaplein 51

1076 RS Amsterdam

Tel. 020-6797415 / 06-11766925

www.smallsteps.info

CompaNanny (Titiaan)

Naschoolse opvang op alle schooldagen tot 18.30 uur.

Titiaanstraat 24

1077 RH Amsterdam